Ediţia din acest an a Programului de înnorire a parcului auto va fi lansată azi de Ministrul Mediului.

Instituția va prezenta producătorii şi sumele ce vor fi acordate celor care sunt dispuşi să-şi caseze maşinile vechi, contra tichetelor valorice prin care e stimulată achiziţionarea autovehiculelor noi.

De altfel lansarea de azi va fi însoţită de o prezentare de automobile electrice şi hibrid, care vor fi expuse în faţa sediului Ministerului.

Cele două componente ale Programului – Rabla şi Rabla Plus – au fost aprobate luna trecută de Guvern.

Programul Rabla Clasic are o primă de casare de 6.500 de lei, la care se adaugă un ecobonus de 1.000 de lei pentru maşinile cu grad redus de poluare sau 1.500 de lei pentru cele hibrid.

În ceea ce priveşte programul Rabla Plus, acesta nu este condiţionat de casarea şi radierea unei maşini uzate.

Astfel, cei care vor să-şi achiziţioneze un autoturism 100% electric pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei iar cei care optează pentru unul electric-hibrid, pot primi un ecotichet cu o valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, cele două programe pot fi cumulate astfel încât o persoană poate beneficia atât de ecotichetul acordat pentru achiziţia unui autovehicul 100% electric, electric-hibrid, cât şi de prima de casare acordată prin Rabla clasic doar în situaţia în care beneficiarul casează şi radiază un autoturism mai vechi de 8 ani.

Împarte cu prietenii tăi: