7 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas116 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas10Ziua de sâmbătă, 6 mai 2017, a fost una dintre cele mai frumoase zile din viaţa celor 43 de absolvenţi ai Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula, dar şi o zi emoţionantă pentru cei doi diriginţi – Gheorghe Gabor şi Stella Nikula Machhour. Clasa a 12/A a fost preluată anul trecut de profesorul Gheorghe Gabor, după dispariţia prematură şi fulgerătoare a celei care a fost Elena Olteanu.

Sala de spectacole a Centrului Cultural Românesc s-a dovedit a fi neîncăpătoare – elevi, profesori, părinţi, rude, toţi cu lacrimi în ochi şi cu buchete de flori au asistat la serbarea de absolvire a tinerilor, care vor părăsi şcoala ai căror elevi au fost timp de 4, sau chiar 12 ani.

1 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas4

2 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas5

 

3 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas6

 

Serbarea a fost deschisă de corul şcolii, condus de profesorul Gheorghe Pătcaş, care au intonat tradiţionalul „Gaudeamus igitur”, după care directoarea şcolii, Maria Gurzău Czegledi, a rostit câteva cuvinte de suflet, prin care i-a îndemnat pe tineri să-şi deschidă larg inima şi să privească spre viitor cu încredere.

Interlocutor: Maria Gurzău Czeglédi, directoarea Școlii generale și a liceului Nicolae Bălcescu” din Jula. Reporter: Tiberiu Boca

Examenul de bacalaureat a început cu o zi mai devreme cu proba în scris la limba şi literatura română. Câțiva tineri ne-au mărturisit cum a reușit examenul și unde vor să-și continue studiile.

 

Interlocutori: Csaba Cséffán, NicoletaSolcan, Romeo Onețiu,EsteraGherman, Andrei Sebastian Csiplo, AnitaMagdalena László

Asta le dorim şi noi absolvenţilor de la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula, să ajungă cât mai sus! Mult succes şi baftă la examene!

A consemnat: Iulia Kaupert, redactor coordonator MTVA – Radiodifuziunea Ungară, Emisiunile în limba română

 Foto: Foaia românească

4 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas75 Nicolae Balcescu roman gimn ballagas8

8

Împarte cu prietenii tăi: