Show-uri culinare, cooking show cu Garda Apulum, parc de distracţii, lansarea unui parfum comestibil şi realizarea de către chef Cosmin Toma din Alba Iulia a celui mai mare salam de biscuiţi, în lungime de 10 metri, sunt ingredientele principale ale festivalului Alba Carolina Food Fest de anul acesta.

1 Food Fest 2017 (1)

Peste 25 de vendori stradali din toată ţara, cu autobuze, rulote, căruţe, standuri şi truck-uri îi vor îmbia pe albaiulieni şi turişti cu o varietate de preparate de tip fast food.

Atmosfera culinară va fi animată de cântăreţi stradali, cu tobe, vioară, chitară şi acordeon, dj-ei şi spaţii de joacă pentru copii.

Joi, 11 mai, iubitorii de experiențe culinare vor putea testa un parfum comestibil, cu miros de lavandă și mentă sălbatică, lansat de albaiulianul chef Cosmin Toma, sau pot participa la work shopuri culinare susținute de elevii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia,

Vineri și sâmbătă, participanții vor avea ocazia să guste din preparate de pe vremea strămoșilor noștri, în cadrul unui show culinar în stil antic, pregătit de soldați din Garda Apulum. Meniul Alba Carolina Food Fest va include, de asemenea, cooking show-uri în fiecare zi de festival, un show cu chef Cezar Muntean, deținător al mai multor premii în domeniul gastronomic, duminica un spectacol culinar cu maestrul bucătar Jakob Hausmann, dar și un „market” ce va fi amenajat în șanțurile cetății, de unde vizitatorii își vor putea cumpăra fresh-uri, fructe, dulciuri, legume sau ”ronțăieli”.

Duminică, 14 mai, voi pregăti un nou record în cadrul festivalului. După ce anul trecut am lansat cea mai mare carte de bucate din România, la această ediție, alături de 10 voluntari, elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, mi-am propus să realizez cel mai mare salam de biscuiți din România, în lungime de 10 metri. – a spus, chef Cosmin Toma din Alba Iulia.

Evenimentul de la Alba Iulia, cu intrare liberă, este destinat în perioada 11-14 mai 2017, între orele 12,00 și 22,00, tuturor celor care vor să experimenteze un nou concept de eveniment, care va aduce împreună gusturi în materie culinară, dar și culturală.

 

Cezar Firu – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: