Timişoara va fi astăzi capitala teatrului românesc. Municipiul va găzdui cea de-a 25-a ediţie a Galei Premiilor Uniter, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ţară, la care sunt așteptați peste 600 de invitați din București și din țară.

Vor fi acordate premii pentru performanţele de anul trecut la categorii precum debut, cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cei mai buni actori în roluri principale şi secundare, dar şi premii pentru întreaga activitate, teatrul radiofonic sau TV. Preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a declarat că, în ultima perioadă, sălile de teatru sunt tot mai pline în Bucureşti, dar şi în ţară.

“Încet, încet, publicul s-a întors la teatru şi progresiv, ne-am recăpătat calitatea de teatru de excepţie şi nu numai în Bucureşti şi aş putea spune, în mai toate oraşele importante, se face teatru bun şi lumea vine la teatru. La Teatrul Naţional, noi, în Bucureşti, acum, avem un coeficient de ocupare anual de 70-75%. Jucăm pe patru scene, seară de seară, 2.000 de spectatori care trebuie să intre, seară de seară în teatru, şi procentul de tineret este peste 70%”, a declarat Ion Caramitru.

Spectacolul-eveniment va începe la ora 21 şi va fi transmis în direct la Radio Timişoara pe frecvenţele 630 kHz unde medii şi pe FM 102,9 Arad, 103,6 Făget-Coşeviţa, 101,5 Petroşani, dar şi on line pe radiotimisoara.ro.