Primarul Mihai Chirica, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății (expertul Sorin Zaharcu și arhitectul Redin Abduraman, responsabil de proiect), arhitectul Stefan Wunderlich, consultant din partea Băncii Europene de Investiții, au făcut astăzi, o nouă vizită de lucru la amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență.

După vizita în zona Moara de Vânt, discuțiile au continuat la sediul Primăriei Municipiului Iași.

Discuțiile au fost aplicate și au vizat, în principal, detalierea condițiilor de amplasare a viitorului Spital Regional de Urgență în vederea accelerării procedurilor de implementare a proiectului. În urma vizitei în teren s-a ajuns la concluzia necesității prioritizării amplasamentului din Moara de Vânt ca amplasament strategic și s-a convenit asupra elaborării unui calendar de implementare a proiectului, cu participarea tuturor instituțiilor direct implicate, anume Primăria Municipiului Iași, Ministerul Sănătății, Ministerul Fondurilor Europene și Banca Europeană de Investiții. Potrivit schiței acestui calendar, până la sfâștitul acestui an se va finaliza soluția tehnică a proiectului Spitalului Regional de Urgență, documentația va fi depusă spre finanțare la Comisia Europeană în primul trimestru al anului 2018, urmând ca, după aprobarea finanțării, lucrările să demareze la sfârșitul anului 2018, cel târziu la începutul anului 2019, astfel încât să fie finalizate în cursul anului 2022.

„Acest proiect, care urmărește creșterea calității serviciilor medicale în întreaga Regiune Nord-Est, este prioritar pentru mine, ca primar, pentru echipa municipalității și pentru întreaga comunitate. Le mulțumesc reprezentanților Ministerului Sănătății și Băncii Europene de Investiții pentru că au venit de urgență la Iași pentru a stabili detalii importante legate de amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență, astfel încât viitoarele proceduri să fie lansate cât mai repede. Disponibilitatea acestora de a colabora cu municipalitatea ieșeană arată că proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este unul important atât pentru autoritățile naționale, cât și pentru cele europene”, a declarat primarul Mihai Chirica. (Radio Iaşi/ FOTO primaria-iasi.ro)