De la prima ora, marile magazine din municipiul Reşiţa au fost luate cu asalt de cetăţenii dornici să cumpere cele necesare pentru a ieşi la iarbă verde!

Mici, ceafă de porc, cotlet de vită, piept de pui şi pulpă de miel, aceste produse s-au vândut ca pâinea caldă de 1 Mai în supermarket-urile din municipiul Reşiţa. Din coşurile de cumpărături nu a lipsit nici berea şi nici sucurile carbogazoase. Pe semne că oamenii au întins o mare petrecere câmpenească. În acest an cei mai mulţi dintre reşiţeni au preferat să petreacă ziua de 1 mai în aer liber la iarbă verde.

Cumpărăm mici, carne de porc, facem şi frigărui şi mergem la picnic astăzi de 1 mai. Sper să ţină şi vremea cu noi”, ne-au declarat câţiva cetăţeni.

Ce ne sfătuiesc medicii!

În această zi medicii recomandă oamenilor să nu facă excese. Băutura şi produsele din carne pot crea adevărate probleme de sănătate în special cetăţenilor care suferă de boli cronice.

Potrivit datelor statistice, în România, anual se consumă între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, anual. Raportat la populaţia activă, reiese că un român mănâncă în medie 40 de mici pe an, dar într-o singură zi, cum este cea de 1 Mai, românul consumă mici cât pentru o lună întreagă.

Daiana Roşca – Radio Resita

Împarte cu prietenii tăi: