Olimpiada Națională de matematică desfășurată la Timișoara în perioada 19-23 aprilie 2017 i-a adus un rezultat remarcabil unui tânăr din Lugoj.

Sergiu Novac este un tânăr simplu dar cu o mare pasiune pentru științele exacte. Elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Coriolan Brediceanu” din Lugoj a participat la mai multe concursuri școlare și mereu a obținut premii importante.

,,Mă consider un copil normal, nu cred că am nimic special în afară de pasiunea pentru matematică. Din clasa a V-a mi-am dat seama că îmi plac științele exacte. La olimpiadă a fost greu, ca întotdeauna, însă cred că m-am descurcat bine, se pare că pregătirea mea a dat roade. Întotdeauna mi-a plăcut să merg la concursuri, să vad cât de bun sunt și cât de sus pot ajunge. Le datorez acest premiu profesorilor care m-au pregătit și părinților care m-au sprijinit”

Tânărul, pregătit de profesorul Adriana Mariş a obţinut premiul I pe ţară , precum şi medalia de aur oferită de Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Profesorul Adriana Mariș se mândrește că în cariera sa a reușit să cunoască un elev atât de dedicat învățăturii.

,,Sergiu este un elev excepțional. S-a remarcat încă din gimnaziu prin rezultate foarte bune la concursurile școlare. S-a clasat în fiecare an pe locuri fruntașe. Pe lângă calitățile cu care este înzestrat nativ, totul e dublat de muncă și studiu individual. Ca dascăl, nu ai ocazia de multe ori să întâlnești asemenea elevi”

Elevul a mai primit un premiu pentru cea mai frumoasă și originală soluție din partea Asociației Restauro.De asemenea, la proba de baraj (seniori) s-a clasat printre primii elevi din țară reușind astfel să se califice în lotul național  de matematică al României. Rezultatul este cu atât mai spectaculos pentru vârsta lui având în vedere faptul  că tânărul a concurat la baraj cu elevii claselor IX-XII, a mai precizat inspectorul școlar general, Aura Danielescu.

sursa foto: ISJ Timiș

Andreea Lupșa