Americanca Serena Williams i-a răspuns pe pagina de Instagram lui Ilie Năstase, care făcuse o remarcă rasistă în conferinţa de presă premergătoare disputei de Fed Cup, cu Marea Britanie de la Mamaia.

Înainte de a avea ieşirea de la meciul Sorana Cîrstea – Johanna Konta, căpitanul nejucător de Fed Cup al României aflase că are probleme cu Federaţia Internaţională de Tenis după declaraţia cu conotaţii rasiste despre viitorul copil al americancei Serena Williams.

„Să vedem ce culoare va avea. Ciocolatiu?”, a fost afirmaţia lui Năstase, care a făcut ITF-ul să declanşeze „de urgenţă” o anchetă.

„ITF nu tolerează acest limbaj discriminator şi agresiv sau orice comportament de acest gen. Suntem la curent cu declaraţia făcută de căpitanul României şi am început de urgenţă o anchetă pentru a avea imaginea completă înainte de a lua măsurile potrivite”, a transmis un purtator de cuvânt al Federaţiei Internaţionale.

Serena Williams a aflat şi ea de respectiva afirmaţie şi nu a rămas impasibilă. Ea a ţinut să îşi expună punctul de vedere pe pagina personală de Instagram, criticându-l pe fostul lider mondial ATP pentru atitudinea sa.

„E dezamăgitor pentru mine să ştiu că trăim într-o societate în care oameni precum Ilie Nastase pot face comentarii atât de rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste la adresa colegelor mele. Am spus-o şi o voi spune din nou, lumea a ajuns până aici, dar mai avem, încă, mult de parcurs. Da, am doborât atât de multe bariere, dar mai sunt multe altele. Asta nu mă va opri din a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să lupt pentru tot ceea ce e drept. Eu, spre deosebire de tine, nu mă tem. Vezi, eu nu sunt laşă.”

Jucătoarea în vârstă de 35 de ani a citat, apoi, un pasaj dintr-o poezie a americancei Maya Angelou: „Satisfacţia mea te supără? Mă poţi împuşca prin cuvintele tale … mă poţi ucide cu ura ta, dar, la fel ca aerul, mă voi ridica.”

„Mulţumesc ITF pentru atenţia acordată tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea întregul meu suport”, a scris cea mai titrată jucătoare din tenisul mondial.