Ieri seară, la Sala Studio a Teatrului Naţional din București au fost decernate Premiile Uniunii Cineaştilor din România, aflate la cea de-a 45-a ediţie. Marele premiu şi Trofeul Uniunii au revenit filmului „Sieranevada”, care a fost distins cu alte 5 premii din cele 12 nominalizări câte a avut. Astfel, Cristi Puiu, realizatorul său, a primit premiul pentru scenariu şi cel pentru regie. Dana Dogaru şi Ana Ciontea au fost distinse cu premiile de interpretarea feminină pentru rolurile jucate în această comedie dramatică, iar lui Sorin Medeleni i-a fost decernat, post-mortem, premiul de interpretare masculină pentru rolul său secundar din acelaşi film.

Pe locul doi se situează thrillerul „Câini”, care a transformat în premii 5 din cele 10 nominalizări. Realizatorul lui, Bogdan Mirică, a primit premiul de debut iar actorul Gheorghe Visu pe cel pentru interpretarea rolului principal masculin. Filmul a mai fost premiat pentru imagine, montaj şi coloană sonoră.

În a treia poziţie se află drama „Inimi cicatrizate”, care a avut 5 nominalizări, obţinând 3 premii şi anume: pentru decoruri, pentru costume şi pentru machiaj.