Încă o reușită pe plan internațional a Federației Române de Triatlon. Federația Internațională de Triatlon (ITU) a anunțat acum câteve zile:

ITU are plăcerea de a anunța că organizarea Campionatelor Mondiale de Wintertriathlon din 2018 a fost acordată stațiunii Cheile Grădiștei, România și acestea vor avea loc în ianuarie 2018.”

“România este una dintre cele mai dezvoltate piețe de triatlon din Balcani și a fost puternic implicată în dezvoltarea triatlonului în Europa de Est, organizând diferite curse în ultimii ani, de la distanțe lungi până la duathlon și wintertri, a declarat președintele ITU Membru al IOC Marisol Casado.

Cu ajutorul Federației Naționale Române, care servește drept comitet local de organizare, sunt sigur că acest eveniment va contribui la creșterea nivelului competitiv al sportivilor români de elită și juniori și cu siguranță va crește numărul amatorilor Age Group participanti la wintertriatlon.

Cheile Gradiștei au găzduit, de asemenea în 2017 o Cupă Europeană de Wintertriathlon, iar în 2015 și 2016 complexul iconic a primit participanții la Campionatul Național de Wintertriatlon din România.

Orașul mic din Balcani a fost, de asemenea, gazda pentru Campionatul Mondial de Schi Fond, Festivalul European Olimpic de Iarnă pentru Tineret.

Locul de desfășurare va fi Complexul Fundata, un complex turistic în inima unei păduri uimitoare, cu mulți kilometri de trasee de MTB și trasee de alergare, iar competiția se va desfășura pe pista de biatlon.

Suntem alături de Federația Română de Triatlon care a reușit să obțină desfășurarea unui Campionat Mondial în România, mai precis la Cheile Grădiștei.

Fiind proprietar, dar și proiectant al bazei sportive, vă asigur de tot sprijinul nostru în buna desfășurare a acestui campionat mondial, a declarat Ovidiu Gârbacea, proprietarul Complexului Cheile Grădiștei.

Construirea bazei sportive în interiorul resortului turistic a plecat de la dorința mea de a ajuta sportul în general, oferindu-le sportivilor condiții corecte de antrenament și cantonament.

Cea mai frumoasă răsplată pentru mine a fost faptul că s-a vorbit laudativ de România prin organizarea la Cheile Grădiştei a două Campionate Mondiale de Biatlon şi a unui Campionat Mondial de Schi Fond precum şi un Festival Olimpic de iarnă.

Wintertriatlonul este unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită alergând 8 km pe zăpadă, mergând 14 km de MTB tot pe zăpadă și 12 km de schi fond. În plus față de Campionatul Mondial de Elite, Cheile Grădiștei îi vor determina pe sportivii U23, Junior, Paratriathlon și Age Group să se străduiască pentru a deveni următorii campioni mondial la categoria lor.

Sunt sigur că toți sportivii vor fi încântați să concureze într-unul dintre cele mai bine păstrate secrete colțuri ale Europei și că totul va fi pregătit pentru o primire călduroasă și câteva curse epice, a mai spus Marisol Casado.

E o onoare dar și o mare responsabilitate organizarea unui Campionat Mondial.

Ne bucurăm că eforturile noastre din ultimii ani sunt apreciate la nivel internațional.

O să încercăm și sunt sigur că o să și reușim să arătăm că federația noastră este capabilă să facă față unei astfel de provocări și că România este o țară care merită vizitată, a declarat președintele FRTRI Klosz Peter.

 

Redacția – Radio Cluj