În staţiunea Băile Herculane s-a desfăşurat astăzi exerciţiul de alarmare în caz de dezastre naturale – PROCIV 2017, fiind pornite toate cele trei sirene din oraş – în Zona Blocuri, la Staţia CFR şi la Primărie.

„Exerciţiul s-a desfăşurat conform ordinului, am trimis mesajul de confirmare la mesajul de alarmare, alarmele au pornit simultan în toate cele trei puncte, am avut colegii pregătiţi pentru fiecare punct în parte şi consider că s-a desfăşurat corespunzător, ne-a declarat Ştefan Peneşel” – viceprimarul oraşului Băile Herculane.

Localnicii au auzit sunetul de alarmare al sirenei, dar asta nu le-a perturbat activitatea cotidiană!

„Am auzit alarma! Urlau câinii de parcă credeai c-au început să se dărâme munţii!”, ne spunea un localnic.

Cetăţenii par pregătiţi în cazul unei alarmări reale, dar mai sunt încă multe de făcut : „Nu ne putem da seama deocamdată despre ce e vorba mai clar…  probabil că e o încercare, o verificare a stadiului alarmării în Băile Herculane! În caz de alarmare, mă gândesc că trebuie organizare… sau măcar să ne anunţe dinainte ce ar trebui să facă un om în caz de alarmă! Cred c-ar fi cel mai sigur lucru să mă bag la demisol sau la subsol şi să stau acolo liniştit până trece… eu ştiu ce-o să treacă, nu-mi dau seama!”  Un alt localnic ne-a declarat : „Da, am auzit alarma! Este o mică pregătire a populaţiei pentru eventualele cutremure… Primul lucru care trebuie făcut este asigurarea cetăţenilor oraşului casă ştie ce trebuie să facă şi unde să se adăpostească de cele mai mari pericole la care se expun… Trebuie să mă adăpostesc cât mai bine, să mă asigur atât eu, cât şi familia şi ceilalţi vecini, să fim pregătiţi!”

 

Împarte cu prietenii tăi: