Contul de execuţie bugetară al Societăţii Române de Radiodifuziune, pe anul 2016, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget – finanţe din Parlamentul României.

Preşedintele, director general al SRR, Ovidiu Miculescu a declarat că anul 2016 a fost cel mai bun din istoria Radio România, atât din punct de vedere financiar, cât şi în privinţa audienţei.

El a mai spus că Radio România şi-a îmbunătăţit reţeaua de acoperire din întreaga ţară şi a dezvoltat postul de la Chişinău.

Societatea Română de Radiodifuziune se află la confluenţa a trei legi, cea de funcţionare a SRR, cea de eliminare a unor taxe şi legea finanţelor publice, care conţin articole ce se contrazic reciproc. În aceste condiţii, preşedintele director general al radioului public le-a cerut senatorilor şi deputaţilor din comisiile de buget să decidă ce lege trebuie să respecte, cu prioritate, Radio România.

În aceste condiţii, senatorul PSD, Eugen Teodorovici a solicitat conducerii SRR să prezinte, în scriş propunerile pe care le are în vedere pentru soluţionarea problemelor ridicate, pornind de la practica europeană în domeniu.