O atmosferă relaxantă şi prietenoasă te întâmpină încă de la intrare în atelierul Recreativ, unde copiii talentaţi de toate vârstele, de toate etniile, cei mici şi cei mai puţin mici pot lucra împreună cu mămica-tăticul-bunica sau bunicul.

În apropierea Sărbătorilor Pascale în atelierul ierpuraşului micii artişti au confecţionat de zor „Pălăria coconaşului”, Domnul „OU” „Felinarul Iepuraşului”, „Oul de Aur” şi „Iepuraşul de Paşte.” Copiii au modelat iepuraşi simpatici şi dulci, din polistiren şi din materiale simple, aceste obiecte mici, trecute prin imaginaţia lor au fost transformate în mici opere de artă.

Am stat de vorbă cu talentaţii artişti care spuneau cu emoţie în glas că ei sunt pregătiţi pentru sărbătoare, deoarece au confecţionat cu multă îndemânare iepuraşul simpatic, oul de aur, dar şi felinarul lui Iepurilă.

1 tăt

2 tăt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 tătCoordonatoarele atelierului de creaţie Aimer Bolat şi Viviana Cristian ne-au dezvăluit câteva aspecte legate de munca în atelier. „Avem ocazia să întâlnim copilaşi deosebiţi care dorec să petreacă timp de calitate. Avem ateliere atât cu părinţii cât şi individual. Copiii care participă la cursurile de artă au vârste cuprinse între 5-12 ani. Trecem prin diferite tehnici de la modelaj la pictură, quiling, pictura pe apă, pictură pe lemn şi material textil. Astfel copiii îşi pot stabili tehnicile care le plac mai mult. Lucrările realizate în cadrul atelierelor sunt prezentate de micii artişti şi la şcoală, iar doamnele educatoare învaţă de la ei unele tehnici, astfel se realizează un feetback continuu. De asemenea, pictura pentru copii este o modalitate foarte bună de exprimare şi de dezvoltare.  La fiecare întalnire din cadrul atelierului copiii sunt provocaţi să-şi folosească şi să-şi dezvolte imaginaţia, spiritul creativ, abilitaţile de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum şi gândirea logică. Posibilitatea de a lucra în echipă prin efectuarea unor proiecte comune este de asemenea un avantaj esenţial pentru dezvoltarea copilului, de cele mai multe ori între ei formându-se strânse legături de prietenie”, a conchis artistul plastic Aimer Bolat.

Viviana Cristian coordonator atelier de creaţie a subliniat importanţa creativităţii la vârste mici astfel: „Lucrăm cu drag în cadrul atelierelor, copiii sunt drăgălaşi şi ne întămpină cu căldura şi entuziasmul lor încă de la uşă, când apar şi mă întreabă azi ce lucrăm? Nu există limită de durată, tot timpul aducem tehnici noi, la început vin la atelier pentru a-şi dezvolta o pasiune, mai târziu încep să îşi dezvolte imaginaţia şi mai ales creativitatea.”

În cadrul atelierului şi adulţii, alături de copii îşi dezvoltă şi ei creativitatea prin anumite tehnici on stroke, a decupajului de iniţiere pe toate suprafeţele.

5 tăt

 

 

 

 

8 tăt

În cadrul atelierului viitorii artişti au capacitatea de a se exprima plastic utilizând materiale, instrumente şi tehnici variate, cunosc şi interpretează operele de artă plastică şi decorativă utilizând criteriile valorice proprii în analiza acestora. Şi astfel copiii indiferent de etnie şi religie reînprospătează tradiţiile care competează cultura românească.

 

Ghiulşen Ismail-Iusuf

Radio România Constanţa

 

 

 

 

 

 

 

Împarte cu prietenii tăi:
  • 96
    Shares