Peste jumătate de milion de țigarete, 10 autoturisme, tehnică antispionaj, mii de articole pirotehnice, 110.000 de lei și 8.700 euro au fost indisponibilizați de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Vaslui și procurorii DIICOT, în urma a 35 de percheziții efectuate duminică, la membrii a 5 grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigarete. 50 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Conform unor surse, una dintre percheziții a avut loc chiar la sediul Sectorului de Poliție de Frontieră Fălciu din județul Vaslui. Un polițist de frontieră este suspectat că îi ajuta pe traficanți să aducă țigările din Republica Moldova.

Astfel, duminică – 9 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT- B.T.Vaslui, au efectuat 35 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea a 5 grupări infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu tutun.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2017, membrii grupărilor infracționale ar fi primit, deţinut, transportat şi ar fi vândut pe raza municipiului Bârlad ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova.

Grupările ar fi fost structurate pe mai multe paliere, respectiv: depozitare, transport, distribuție, comercializare și sprijin.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 500.000 de țigarete, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 de lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse și 3.200 de cutii cu materiale pirotehnice deținute fără drept.

De asemenea, 10 autoturisme au fost indisponibilizate, în vederea aplicării sechestrului asigurător.

Polițiștii au pus în aplicare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

La acţiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Iași și Bacău, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție și jandarmi.