Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, peste 110 kg de peşte, fără documente legale.

În data de 06.04.2017, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informaţii, a oprit în trafic, pe raza localității Mahmudia, un autoturism marca Volvo, în care se aflau cetățenii români B.I., în vârstă de 48 ani şi G.C. în vârstă de 39 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Prahova.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului 5 genţi din rafie, care conţineau cantitatea de 113 kg peşte în stare proaspătă, specia scrumbie, pentru care cele două persoane nu deţineau documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.