Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a dispus achiziţionarea, în regim de urgenţă, a vaccinului împotriva rujeolei.

Potrivit raportărilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, stocurile de vaccin s-au epuizat în 10 judeţe. Ministrul Bodog a explicat că s-a ajuns în această situaţie deoarece a crescut numărul de vaccinări. De la începutul epidemiei de rujeolă din ţara noastră s-au înregistrat 18 decese, toate la persoane nevaccinate. Florian Bodog:

Ministerul Sănătății a demarat în regim de urgență cumpărarea a unui număr de 115.000 de doze de vaccin ROR. În paralel, va merge și procedura normală de achiziție a acestui vaccin. În ceea ce privește vaccinul de hepatită B pentru copii, am achiziționat o cantitate de 5.000 de doze de la un producător, prin mecanismul european de alertă am reușit să obținem o ofertă de la Institutul norvegian pentru o cantitate de 10.000 de doze. Practic, am luat legătura cu toți producătorii de vaccin pentru hepatită B pentru copii în așa fel încât să cumpărăm cantitățile disponibile pe piață. (Florian Bodog, ministrul Sănătății)

În privinţa vaccinului hexavalent, Florian Bodog a precizat că o primă tranșă a fost deja distribuită în teritoriu, urmând ca, până la jumătatea lunii, să fie livrată încă o tranşă.

 

RADOR – Radio Cluj