Bun găsit tuturor ascultătorilor Radio România Regional, sunt Bogdan Dragomir şi astăzi, la Muzica Unei Generaţii Perene, voi aduce un omagiu in memoriam prietenului şi colegului meu, compozitorul şi realizatorul de emisiuni muzicale ŞERBAN GEORGESCU!

serban-georgescu.600 (foto by Click.ro)
serban-georgescu.600 (foto by Click.ro)

Aici puteţi asculta var. audio a emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene de la Radio România Regional, din data de 05.04.2017 – In memoriam – Compozitorul ŞERBAN GEORGESCU (Realizator – Bogdan Dragomir, Regizor de emisie – Florin Bordeiaşu – O prod. 2017 Radio România Regional).

*  *  *  *  *

„Fată dragă” de pe albumul „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio” Disc 3 interpretată de Mădălina Manole.

15-vedete-sherban_5325 (libertatea.ro)
15-vedete-sherban_5325 (libertatea.ro)

Șerban Georgescu (n. 5 aprilie 1952 – d. 4 martie 2007) a fost un compozitor român și realizator de emisiuni muzicale la Radio România.

Compozitorul Şerban Georgescu, realizator la Redacţia muzicală a Societaţii Române de Radiodifuziune şi fost soţ al interpretei de muzică uşoară Mădălina Manole s-a născut în urmă cu 65 de ani într-o familie de medici, la data de 5 aprilie 1952. S-a afirmat pe scena muzicală românească prin zeci de șlagăre, în anii ‘80, interpretate de Carmen Rădulescu și apoi de Mădălina Manole, care i-a devenit soție în anul 1994. Melodii ca ‘’ Întoarce-te’’, ‘’Fată dragă’’, ‘’Te-am văzut, mi-ai plăcut’’, ‘’ Nu ești chiar un înger’’, ‘’ Stai lângă mine, mamă!’’ au câștigat numeroase premii la festivalurile de la Mamaia sau la alte concursuri. 

„Te-am văzut, mi-ai plăcut (Şerban Georgescu)” de pe albumul „Jurnalul Naţional – Muzică de Colecţie vol. 54” (C-Electrecord) interpretată de Mădălina Manole.

Muzicianul s-a născut la Bucureşti, a absolvit Liceul de Muzică şi apoi Conservatorul, secţia Compoziţie – Muzicologie – Dirijat. A absolvit, de asemenea, un curs post-universitar de jurnalistică, debutând la radio cu emisiunea „8 şlagăre în studio”, la Redacţia Schimburi Muzicale cu Străinătatea. În 1977 devine Redactor muzical la Radio, la secţia Muzică Uşoară. În 1990 ajunge Realizator, iar în 1996 devine coordonatorul muzical al postului Radio România Actualităţi, poziţie pe care o va ocupa timp de 6 ani. 

„Ei şi ce” (Şerban Georgescu) de pe albumul „Jurnalul Naţional – Muzică de Colecţie vol. 54” (C-Electrecord) interpretată de Mădălina Manole.

serban_georgescu (biografii.famouswhy.ro)
serban_georgescu (biografii.famouswhy.ro)

În 1987 muzicianul a cunoscut-o pe „fata cu părul de foc” şi 7 ani mai târziu a oficializat această relaţie. În vara anului 2002 cei doi au divorţat. Patru ani mai târziu, Şerban Georgescu se recăsătoreşte în secret cu un fotomodel din Caracal, Eniko -Marinela. Aceasta i-a dăruit o fetiţă (Alessia Ana Maria), un copil pe care compozitorul a declarat că-l aştepta de 25 de ani. Compozitorul a murit subit, acum 10 ani, în seara zilei de 4 martie 2007, în jurul orei 20.00, în urma unui infarct suferit în locuința sa din București.

Șerban Georgescu era și realizatorul emisiunii Romanticii, difuzată de Radio România Actualități. Radio România a rămas mai sărac fără compozitorul Şerban Georgescu, cel care, de-a lungul a 30 de ani, a realizat mii de emisiuni muzicale la Radio România Cultural, România Muzical şi Radio România Actualităţi. 

„Da, te iubesc!” (Şerban Georgescu)” de pe albumul „Tu n-ai avut curaj” (METROPOL MUSIC BUCURESTI) interpretată de Mădălina Manole.

serban-georgescu (libertatea.ro)
serban-georgescu (libertatea.ro)

A fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi a semnat muzica mai multor albume. Compoziţiile lui au devenit şlagăre distinse cu premii (“Discul de aur” pentru 3 dintre albume, “O melodie dintr-o sută”, pentru melodia “Te-am văzut, mi-ai plăcut”). Mădălina Manole a cucerit cu şlagărele semnate de el publicul din Canada, SUA, Franţa, Belgia, Germania. A scris şi pentru alţi artişti cunoscuţi ca Nico, Marcel Pavel, Andra, Simona Nae, Fuego. Ultima emisiune realizată a fost transmisă duminică, 4 martie 2007, între orele 10,00 – 12,00, din ciclul “Deschis Duminica”. “Într-un studio al radioului exista un pian despre care ni se spunea să nu-l atingem, deoarece la el lucrează, în orele libere, Şerban Georgescu. Pianul există, şlagărele există, încântă deopotrivă pe tineri şi bătrâni. Deci, Şerban Georgescu există!”, se arată în comunicatul Radio România. 

„Tu n-ai avut curaj” (Şerban Georgescu) de pe albumul „Tu n-ai avut curaj” (METROPOL MUSIC BUCURESTI) interpretată de Mădălina Manole.

Pe pagina de internet www.romaniaregional.ro puteţi găsi muzica dvs. preferată dar şi informaţii detaliate despre viaţa şi cariera artistică a unor mari artişti muzicieni din România. Emisiunea MUGP se apopie de final şi a fost realizată cu sprijinul Agenţiei de Presă RADOR, Wikipedia.org, biografii.famouswhy.ro şi materiale jurnalistice din arhiva personală. La finalul acestui portret muzical-artistic In Memoriam Şerban Georgescu, vom asculta piesa „E vina ta” (Şerban Georgescu/Cl. Deleanu) de pe albumul „Duete celebre”(album produs în 2009 de Roton în colaborare cu Electrecord), interpretată de Mădălina Manole şi Adrian Daminescu.

Bogdan Dragomir, realizatorul acestei emisiuni, împreună cu Florin Bordeiaşu, din regia de emisie, vă dorim tuturor, oriunde v-aţi afla, multă sănătate, toate gândurile bune şi audiţie plăcută în continuare pe frecvenţele Radio România Regional!

„E vina ta” (Şerban Georgescu/Cl. Deleanu) de pe albumul „Duete celebre”(C – Electrecord & P – 2009 Roton), interpretată de Mădălina Manole şi Adrian Daminescu.

Sursa info: Agenţia de Presă RADOR, Wikipedia.org, biografii.famouswhy.ro şi materiale jurnalistice din arhiva personală.

video: https://www.youtube.com/watch?v=dymqASUwhyc (Mădălina Manole şi Şerban Georgescu – Vreau inima ta!)

Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)

Bogdan Dragomir – Radio România Regional.