Naționala de fotbal în sală a României va debuta sâmbătă în preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor din Slovenia. Meciurile Grupei a 4-a se vor disputa la Călărași, iar primul adversar e Finlanda, pretendentă, ca și România, la locul al doilea, care duce la baraj. Tricolorii vor da piept apoi cu Letonia, out-sider-ul grupei, duminică, iar marți vor întâlni Portugalia, una dintre cele mai tari naționale din lume.

România a intrat în cantonament la Călărași, încă de săptămâna trecută. Robert Lupu, selecționerul României, care joacă însă în continuare, e optimist, prima sa campanie de calificare ca selecționer. Instalat acum un an și jumătate la cârma naționalei, antrenorul Informaticii Timișoara va susține la Călărași adevăratul examen de maturitate ca selecționer.

Pentru câțiva dintre băieți e ultima campanie. Acest amănunt ar trebui să fie o motivație în plus, nu o presiune. Experiența unor jucători precum Florin Matei, Vlad Iancu, Alpar Csoma, Emil Răducu, oameni cu 2-3 „Europene!” în palmares, poate fi decisivă. Însă, ușor-ușor, trebuie reconstruită echipa națională, trebuie un nou proiect”, Robert Lupu / frf.ro

Luna trecută, reșițeanul Lupu a câștigat primul său trofeu ca antrenor-jucător, Cupa României, cu Informatica Timișoara.