Poşta Română ar putea deveni profitabilă, dacă statul român ar face investiţii de aproape 170 milioane lei în infrastructura digitală – susţine ministrul comunicaţiilor, Augustin Jianu.

El spune şi că instituţia pe care o conduce a hotărât creşterea capitalului de care dispune societatea. În plus, mai explică el, compania ar trebui să-şi diversifice serviciile şi nu doar pe partea de coletărie, unde are cu adevărat potenţial, ci şi pe zona financiar-bancară. Augustin Jianu:

„Atacând această piaţă de coletărie, inclusiv o piaţă a serviciilor financiare pentru sate în care nu există aşa ceva, Poşta poate fi foarte profitabilă. Pentru a beneficia cât mai mult, trebuie să facem aceste investiţii în infrastructura digitală. Chiar dacă în momentul de faţă nu este în cea mai bună formă, Poşta poate fi o companie foarte profitabilă. Ministerul Comunicaţiilor, în calitate de deţinător de acţiuni, a considerat necesară şi oportună investiţia în Poşta Română prin creşterea capitalului – vorbim de o sumă de aproximativ 170 de milioane de lei. Cu această investiţie, situaţia Poştei poate să devină profitabilă”.

Ministrul Augustin Jianu declara, în luna februarie, că Poşta Română are nevoie de investiţii în centre automate de triaj, pentru a putea intra în marile reţele de coletărie. La sfârşitul lui 2015, Poşta Română avea datorii de aproape 650 de milioane lei. Cu un an înainte, compania revenise pe profit după disponibilizarea a 3.650 de angajaţi, printr-o concediere colectivă.

Sursă: RADOR