IMAGINE DE ARHIVA Mai multi elevi se uita pe listele cu rezultatele examenului de bacalaureat, din sesiunea de vara, afisate la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, duminica, 8 iulie 2012. GABRIEL PETRESCU / MEDIAFAX FOTO

Mediile obţinute de cei peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a la simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului vor fi afișate astăzi la şcolile unde învaţă elevii care au susţinut probele scrise.
Notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea expresă a elevilor, urmând să fie analizate de profesori cu elevii, la şedinţele cu părinţii şi în consiliul profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.
În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Anul trecut, la simularea Evaluării Naţionale, medii peste 5 au obţinut 44,05% dintre elevii care au participat la probele scrise, iar la simularea Bacalaureatului au avut medii de promovare 38,39 la sută dintre elevii claselor a XII-a şi 25,76 la sută dintre cei de la clasa a XI-a.

Sursa: News.ro