O seră din Caraș-Severin, realizată pe programul SAPARD și intrată apoi în faliment din cauza costurilor ridicate cu încălzirea, a fost repusă în funcțiune. Sera a fost răscumpărată legumicultor-salaprd-cs-2de un legumicultor, care a pus suflet în afacere și se așteaptă prea puțin să scoată vreun profit.

Serele finanțate prin programul SAPARD se construiau, cu frenezie, în urmă cu zece ani în județul Caraș-Severin. Din cauza dimensiunilor prea mari, costurile cu încălzirea au adus, în cele din urmă, falimentul multor întreprinzători. O astfel de soartă a avut și o seră de 6.000 de metri pătrați de la Oțelu Roșu, prevăzută cu birouri, spații de depozitare și o centrală nefuncțională.legumicultor-salaprd-cs-3

Mihuț Blidariu, legumicultor din Caraș-Severin, a decis să răscumpere sera de la bancă și să o repună în funcțiune. Legumicultorul cărășean spune că evită să aibă o producție prea mare întrucât riscă să nu vândă marfa. Producția se vine în piețe sau în magazinele proprii, acestea din urmă fiind metoda prin care investitorul încearcă să obțină un preț mai bun pe produse pentru a putea plăti ratele la bancă.

legumicultor-salaprd-cs-4Sera este amplasată pe un teren impropriu pentru agricultură, iar vremea a fost destul de dură, iarna trecută, ceea ce l-a obligat pe legumicultorul din Caraș-Severin la eforturi suplimentare.

Mihuț Blidariu nu se așteaptă la profit peste noapte, dar mărturisește că toată munca o face cu multă pasiune și spune “când văd că moare planta, parcă moare ceva din mine”.legumicultor-salaprd-cs-5

Intregul articol il gasesti AICI