O voce caldă, un zâmbet pe măsură, o interpretare fără egal şi un nume asociat istoriei muzicale a celei mai bune trupe pop-rock din România! Astăzi este ziua de naştere a lui DAN BITTMAN! Sunt Bogdan Dragomir şi împreună cu colegii de la Radio România Regional îi dorim cu drag… La mulţi ani!

Aici puteţi asculta ediţia din 29.03.2017 a emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene de la Radio România Regional, realizator – Bogdan Dragomir, regizor de emisie – Florin Bordeiaşu, invitat aniversat interpretul DAN BITTMAN – solistul formaţiei HOLOGRAF! Audiţie plăcută!

Dan-Bittman-la-Radio-Romania-300x224 (andreipartos.ro)
Dan-Bittman-la-Radio-Romania-300×224 (andreipartos.ro)

Dan Bittman (n. 29 martie  1962București) este un cântăreț, compozitor, actor și prezentator român de televiziune, iar din 1985 – solist al trupei  Holograf.

Personalitate artistică complexă – cântăreţ, compozitor, şi solist al trupei Holograf din 1985, actor, prezentator TV, moderator, realizator de emisiuni TV şi consilier la Ministerul de Finanţe (ian.2010) – s-a născut pe 29 martie 1962 în Bucureşti. După terminarea Facultăţii de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti în 1989, Dan Bittman a ales o cu totul altă carieră iar destinul său s-a schimbat radical. Cântăreţ şi compozitor îndrăgit, după ce a cântat în trupa „Iris”, în 1985 devine solistul trupei „ Holograf”, o trupă ce a lansat multe şlagăre şi în 1994 a reprezentat România la Eurovision, unde, cu piesa „Dincolo de nori” a acumulat 14 puncte, ocupând locul 21 în clasamentul final.

„Holograf – Dincolo de nori” de pe albumul „Best Of Radio Compilation” (C&P 2003 MEDIAPRO MUSIC) interpretată de Dan Bittman & Holograf.

DanBittman_medium (radioromaniacultural.ro)
DanBittman_medium (radioromaniacultural.ro)

Între 2001 și 2003, a moderat emisiunea-concurs Bravo Bravissimo, difuzată de TVR 1, iar din noiembrie 2004 a devenit prezentatorul emisiunii Dănutz SRL, difuzată tot de TVR 1

„Holograf – Ţi-am dat un inel” de pe albumul „HOLOGRAF-Best Of Radio Compilation” (Înreg. 1999-2003, Magic Sound, C-Holograf Prod., P-Media Pro Music) interpretată de Holograf.

După rolurile actoriceşti din filmele „ Proprietarii de stele” / 2001 şi „Lori, Dan şi Tanti Mili„ / 2002, rolul în „Orient Expres” l-a căpătat datorită asemănării fizice cu Sergiu Nicolaescu (în tinereţe) şi personajul interpretat a stârnit admiraţia publicului şi i-a oferit acestuia posibilitatea să joace alături de nume celebre ale filmului românesc: Gheorghe Dinică, Florin Zamfirescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Ioana Moldovan etc. La imboldul celor doi apreciaţi realizatori de radio şi de televiziune, Dumitru Moroşanu şi Titus Andrei – care-l cunoşteau de mic, a intrat dintr-o joacă în televiziune şi datorită carismei, spontaneitaţii şi talentului, prezintă o emisiune la TVR 1: „Dănuţ SRL” cu mare succes la publicul telespectator.

„Vreau o minune” de pe albumul „HOLOGRAF-SUPERSONIC” (C&P – MEDIAPRO MUSIC) interpretată de Holograf.

Holograf la Premiile Radio Romania 2016 (foto Razvan "Ciumpy" Dolea)
Holograf la Premiile Radio Romania 2016 (foto Razvan „Ciumpy” Dolea)

Cu 39 de ani de carieră și 17 albume în portofoliu, Holograf rămâne trupa care a marcat rock-ul românesc. La gala Media Music Awards 2013, ce s-a desfășurat la Sibiu, cei cinci ”holografi” — Dan Bittman, Iulian Vrabete, Edi Petroșel, Tino Furtună și Romeo Dediu — au primit ”Premiul de excelență”. 

„Holograf – Ochii tai 2002” de pe albumul „Best Of Radio Compilation” interpretată de Holograf.

“Cel mai frumos lucru pe care mi l-a oferit viaţa şi muzica este că mi-a permis să dăruiesc şi altora ce am de oferit”. (Dan Bittman)

12219326_943207192383057_1551107281542630560_n (foto Iulia Radu pentru andreipartos.ro)
12219326_943207192383057_1551107281542630560_n (foto Iulia Radu pentru andreipartos.ro)

“Muzica a fost o carieră pentru mine, un mod de a-mi exprima gândurile, dragostea, nemulţumirile, a fost aşa un fel de medium, când voiam să comunic ceva nu ştiam să o fac altfel decât prin muzică, prin cuvinte, dar întotdeauna versurile puse pe muzică. A fost un ajutor, un prieten apropiat, în permanenţă. Dragostea e totul şi asta nu doar pentru Dan Bittman, cred că dragostea ne caracterizează pe noi, oamenii, trebuie s-o învăţăm, s-o înţelegem pentru că e pe vârste, pe categorii.” (D. Bittman).

„Holograf – Să nu-mi iei niciodată dragostea” de pe albumul „Best Of Radio Compilation” (C&P 2003 MEDIAPRO MUSIC) interpretată de Holograf.

Dan Bittman la Premiile Radio Romania 2016 (foto Razvan "Ciumpy" Dolea)
Dan Bittman la Premiile Radio Romania 2016 (foto Razvan „Ciumpy” Dolea)

“Niciodată nu am visat la vreun premiu. Am primit zilele trecute două premii de la Radio România şi chiar am spus în speech-ul ţinut în faţa publicului că sunt două premii nemeritate, am simţit că erau alte formaţii care meritau cu prisosinţă acele premii. Sigur că am mulţumit celor de la Radio România pentru că se mai gândesc la noi, pentru că ne difuzează pentru că şi asta e o problemă în România, difuzarea. Deja sunt bisericuţe, găşculiţe, unii te plac, alţii nu şi atunci e posibil ca munca ta să rămână în umbră”.

„Holograf – N-am iubit pe nimeni aşa cum te-am iubit pe tine” de pe albumul „Best Of Radio Compilation” (C&P 2003 MEDIAPRO MUSIC) interpretată de Holograf.

Prima zi a primăverii 2016, duminică, 20 martie, a găzduit seara muzicii româneşti la Sala Radio – a XIV-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România. Premiul pentru Cea mai bună piesă pop-rock: De câte ori să te iubesc Holograf / Muzică şi text: Dan Bittman / MediaPro Music Entertainment; 

Bogdan Dragomir, realizatorul acestei emisiuni, împreună cu Florin Bordeiaşu, din regia de emisie, vă dorim tuturor, oriunde v-aţi afla, multă sănătate, toate gândurile bune şi audiţie plăcută în continuare pe frecvenţele Radio România Regional!

Surse info: Agenţia de Presă RADOR, HOLOGRAF.RO şi materiale jurnalistice din arhiva personală.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=SuIi4OCWZxc (Ochii tai – C – Holograf Production)

https://www.youtube.com/watch?v=KfMlZdyuFmk (Dincolo de nori – C – TVR – Eurovision 1994)

Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)

Bogdan Dragomir – Radio România Regional.