Copiii din centrele de plasament din Caraş-Severin îşi caută familie de sărbători! Direcţia Generală de Asistenţă Socială aminteşte cetăţenilor că au posibilitatea să le ofere copiilor fără părinţi bucuria petrecerii sărbătorilor pascale într-o familie.

Cuplurile care nu au posibilitatea de a avea copii precum și orice familie care dorește să bucure un suflet de copil de sărbători, pot depune o cerere la sediul DGASPC, din Reșța, Aleea 3 Ape. Aceasta trebuie să fie însoțită de copia după actul de identitate al solicitantului. După depunerea cererii solicitanții vor primi vizita asistenților sociali care vor efectua o anchetă socială.

”Înainte ca un copil aflat în plasament să primească învoire pentru a merge la o familie, noi trebuie să fim siguri că acel copil va beneficia de confortul fizic și psihic de care are nevoie. E foarte important ca cererea să se depună din timp, pentru ca asistenții sociali să poată efectua anchetele. Încurajăm astfel de inițiative din partea membrilor comunității și pe timpul vacanțelor, când copiii nu merg la școală. Ei se bucură de fiecare dată când au ocazia să experimenteze viața de familie”, a precizat directorul DGASPC Caraș-Severin, Ana Vasile.

În acest moment Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin are în grijă 167 de copii. Dintre aceştia 60 la sută menţin legătura cu părinţii sau familiile extinse. Însă doar 30 la sută sunt luaţi acasă de sărbători.

Daiana Roşca – Radio Resita