La Colegiul ”Andrei Șaguna” din Brașov a avut loc o întâlnire la care au participat părinți, cadre didactice dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere ANTIDROG Braşov au organizat o dezbatere pe tema consumului de droguri, dar şi pe subiectul „Balena Albastra”, care a făcut prima victimă la Codlea, în judeţul Braşov. Din fericire, fetița care a intrat în joc, și-a dat seama la timp de riscurile la care se expune și a anunțat Poliția, spune prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

În ziua de astăzi, fie că vorbim de droguri, fie de jocuri ciudate, tentația este foarte mare pentru tineri, spune inspetorul școlar general, Ariana Bucur.
Consumul de droguri și de substanțe etnobotanice încă rămâne o problemă și pentru Brașov, deși în ultimul timp cazurile au scăzut simțitor, spune psihologul Anda Samson.

Răzvan Roșca, şeful BCCO Braşov trage și el un semnal de alarmă și îndeamnă părinții să fie foarte atenți pe ce site-uri de internet intră tinerii. Polițiștii brașoveni au deschis o anchetă pentru a stabili dacă sinuciderea de acum câteva săptămâni a unui tânăr de 17 ani tot din Codlea, are vreo legătură cu jocul inițiat în Rusia.

Vali Blajovan – Radio Mures