Angajaţii Companiei CFR vor beneficia de creşteri salariale de peste 17%. Discuţiile dintre administraţie şi sindicate s-au încheiat cu puţin timp în urmă, iar cele două părţi au ajuns la un acord provizoriu.

Directorul CFR Călători Iosif Szentes a declarat în urmă cu puţin timp că fondul de salarii o să fie majorat cu 17%. De asemenea acesta a mai anunţat că a fost încheiat un acord cu sindicatele reprezentative din CFR Călători prin care e vor proteja drepturile salariaţilor oferite până acum prin contractul colectiv de muncă. În baza acestui acord angajaţii vor primi în continuare bonurile de masă şi anumite sporuri. De asemenea vor fi păstrate şi ajutoarele sociale prevăzute în anumite situaţii. Directorul CFR Călători a mai spus că acordul este valabil până la data de 20 aprilie, iar scopul acestuia este de a proteja drepturile angajaţilor până la finalizarea negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

De cealaltă parte, reprezentanţii sindicatelor au spus că speră ca în urma negocierilor care vor avea loc în perioda următoare şi angajaţii din CFR Calători să aibă salariile majorate corespunzător cu munca depusă.

(Rador/FOTO COnstantin Mihai, redactor Radio Iaşi)