Din ce în ce mai mulți intelectuali din România sunt interesați să-și achiziționeze o casă țărănească la Sulina sau să-și ridice o clădire nouă. Majoritatea sunt pensionari, atrași de liniștea orașului, de plaja sălbatică, dar și de aerul curat al Deltei. Primarul localității, Nicolae Răduș a spus că numai în ultimele 8 luni a primit zece astfel de cereri pentru case de vacanță.

„Sunt și 2-3 medici care și-au făcut case de vacanță, directori de spitale de la București, de la Cluj și suntem chiar bucuroși să avem parte de intelectuali care încearcă să se stabilească aici. De când sunt eu primar, de 8 luni, pot să vă spun că am primit vreo 10 cereri pentru case de vacanță, însă noi, deocamdată ne luptăm să le dăm utilitățile, curent electric, apă potabilă și canalizare“, a spus, pentru Radio Constanța, primarul de la Sulina.

Potrivit edilului Nicolae Răduș, o casă bătrânească din Sulina amplasată într-o curte de aproximativ 300 de metri pătrați se poate vinde cu un preț cuprins între 20 de mii și 30 de mii de euro.