Peste 3.000 de oameni sunt așteptați în acest an la a treia ediție a Timotion, un eveniment sportiv cu o puternică latură socială. Organizatorii Timotion, Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, le oferă participanților ocazia să alerge pentru un proiect social al comunității.

Astfel, fiecare participant care se înscrie la una dintre cele şase probe ale competiției plătește o taxă de înscriere pe care poate să o direcționeze către unul dintre cele 21 de proiecte sociale finanțate în cadrul evenimentului.

Potrivit Danielei Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara, cei care nu pot alerga pot doar să doneze. Chiar și cei care nu pot să doneze sunt bineveniți în proiect să încurajeze. Daniela Chesau a mai declarat că proiectele realizate cu bani strânşi la Timotion în ediţiile precedente sunt cât se poate de concrete.

Ciprian Ştefănescu, membru al Alergotura şi implicat în organizarea Timotion a explicat cum se vor desfăşura cele şase probe de alergare, fiind trei curse mai scurte şi trei mai lungi. Una este dedicată bebelușilor:

Înscrierile la evenimentul de alergare organizat în 23 aprilie se pot face până pe data de 9 aprilie, taxele de participare fiind cuprinse între 30 şi 70 de lei. Situaţia concurenţilor înscrişi la Timotion se poate vedea în timp real pe pagina evenimentului, până la această oră fiind înscrişi peste 1.300 de participanţi, cu ajutorul cărora s-au adunat peste 52.000 de lei.

Întregul articol îl găseşti AICI