În Caraș-Severin este încheiată prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Urmează în zilele de 22 și 23 martie afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean a listei copiilor înscriși după prima etapă.

Dacă după prima etapă copiii nu sunt înscriși la nicio școală părinții vor completa o a doua cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Fiecare unitatea de învățământ afișează situația copiilor înscriși și a locurilor rămase libere după fiecare etapă.

În prezent, sunt înscriși 1415 copii din circumscripțiile școlare și 248 din afara acestora, adică 1663. Au rămas, în total, 616 locuri neocupate.

Cele mai căutate unități de învățământ rămân și în acest an cele cu alternativa Step by step, care este foarte avantajoasă pentru părinții, care lucrează în intervalul orar 8.00-16.00. De asemenea oferă și alte facilități elevilor.

Părinții mai pot opta și pentru instituțiile de învățământ cu sistem after school, dar costurile sunt mult mai mari și trebuie suportate de părinți.

Inspectorul școlar general Caraș-Severin, Adrian Doxan a precizat pentru Radio Reșița că părinții care din diferite motive nu își înscriu copiii în grupa pregătitoare riscă sancțiuni din partea autorităților. De asemenea, nu este posibil ca elevii să fie înscriși în clasa I, până nu finalizează cursurile grupei pregătitoare.

Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 – 13.00 (sâmbătă).

A doua etapă de înscriere va începe vineri, 24 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 6 aprilie. Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Cristina Corocan – Radio Resita