În comuna clujeană Floreşti se schimbă modalitatea de plată a taxei pentru ridicarea gunoiului.

Pentru fiecare spaţiu locativ, indiferent dacă e casă sau apartament de bloc, proprietarul va trebui să achite individual factura pentru acest serviciu.

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, precizează ca taxa de salubritate poate fi plătita atât on-line cât și la ghișeele primăriei:

Am început să încasăm această taxă de salubritate, care este de 6,5 lei pe persoană. A trebuit să intervenim noi în ceea ce priveşte încasarea acestei taxe, ca să eliminăm, pe cât posibil, întârzierile la plată. Această taxă poate fi plătită la caseriile primăriei Floreşti, poate fi plătită on-line pe ghişeu.ro sau prin oricare din celelalte sisteme prin care se încasează taxele la primăria Floreşti. (Horia Şulea)

Măsura impusă de primărie a fost luată din cauza că doar aproximativ 40% dintre floreșteni achitau taxa la timp.

Primarul Horia Şulea consideră că de vină au fost şi multe dintre firmele care asigurau administraţia la blocuri. Acestea încasau taxa de salubritate de la oameni, dar o virau cu întârziere către societatea care ridică gunoiul.

Până la sfârşitul săptămânii trecute s-au prezentat aproximativ trei mii de floreșteni care să îşi completeze declaraţia pe proprie răspundere şi să plătească taxa de salubritate. Fiecare proprietar al unei unităţi locative de pe raza comunei Floreşti este obligat să completeze această declaraţie. Declaraţia poate fi completată on-line, sau poate fi completată pe suport de hârtie. Noi am şi început să distribuim în teritoriu aceste declaraţii, care, pe verso, au şi explicaţii legate de modul în care pot fi făcute plăţile.(Horia Șulea)

Locuitorii din Floreşti care nu declară numărul de persoane din gospodărie sau nu plătesc la timp taxa sunt pasibili de amenzi care pot fi şi de zece ori mai mari decât taxa pentru salubritate.

Mihai Miclăuş – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: