Evreii din Craiova, alături de prietenii  lor, au celebrat sâmbătă, 18 martie 2017, Purimul  5777 conform calendarului ebraic, o sărbătoare ce comemorează eliberarea poporului evreu din Imperiul Persan-Babilonian antic de către frumoasa regină Estera, după cum este scris în cartea biblică Megillat Esther ( Cartea Esterei ).

Purimul este mai mult o sărbătoare națională decât una religioasă,  abținerea de la muncă și de la alte activități nefiind obligatorie. Atmosfera din zilele de Purim este una de carnaval: oamenii poartă măști, atât în timpul ceremoniei religioase, cât și după aceasta, se organizează petreceri și se pun în scenă diferite piese.

5

Printre invitații Comunității Evreilor din Craiova s-au numărat trupa Bucharest Klezmer Band – având-o ca solistă principală pe Carmen Ioviţu și  Silvian Horn, director de cabinet al președintelui Federației Comunităților Evreiești din România.

 

3

Cu ocazia sărbătorii de Purim, acesta a înmânat  domnului  profesor universitar doctor docent Corneliu Sabetay, președintele Comunității Evreilor din Oltenia, o medalie în semn de recunoaștere a activității depuse în cadrul comunității.

2 (2)

 

 

 

 

A consemnat Ludovic Vulea, Radio România Oltenia Craiova