România poate accesa fonduri europene pentru modernizarea a 280 de spitale şi unităţi sanitare, însumând 250 de milioane de euro – a declarat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Potrivit acesteia, au fost deja identificate 42 de spitale judeţene care vor intra într-un proces de reabilitare şi extindere.

Corina Creţu: Miercuri, spuneam că nu am primit proiecte, joi am primit asigurări că deja a avut loc o întâlnire de lucru între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării Regionale. S-a vorbit de 42 de spitale judeţene pentru a fi reabilitate şi extinse. De asemenea, mă interesează să-i ajutăm pe cei săraci, pe cei dezavantajaţi, pe cei aflaţi în zonele rurale să aibă acces direct la servicii de sănătate de calitate şi, din acest punct de vedere, vom analiza împreună harta nevoilor sociale să vedem unde, cum, cât vom investi în perioada următoare.

Corina Creţu a precizat că speră ca anul viitor să înceapă construirea celor trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi.

(Rador/FOTO arhivă estnews.ro)