Liceul Tehnologic Marmația și-a propus să iasă din rutina școlară care îi determină pe elevi să fie tot mai captivi în telefoane și calculatoare.

Prin urmare, cadrele didactice alături de două eleve și-au propus să inițieze un proiect îndrăzneț prin care încurajează elevii să își dedice pauzele activităților recreative, însă nu orice fel de activități, ci jocurilor copilăriei, cele prin care ne-am distrat de minune și avem amintiri plăcute.

Recreația altfel este un proiect demarat de Liceul Tehnologic Marmația cu scopul de a-i încuraja pe elevi să își petreacă pauza mare în aer liber și îi îndeamnă la mișcare. Motivația perfectă pentru a renunța la telefoane și calculatoare în pauză sunt jocurile copilăriei. Sunt amuzante, ușor de desfășurat și bineînțeles, distractive.

Nu am mai sărit coarda din generală, aveam vreo 11-12 ani. Probabil o să respectăm acest program și în zilele următoare, a spus Raluca Rus, elevă.

Nu doar elevii și cadrele didactice au luat parte la inițierea acestor activități. Doamna Ilidiko Bereș, viceprimarul Municipiului Sighetu Marmației a fost prezentă și ea, exprimându-și mândria față de elevi și bineînțeles, toată susțiunerea:

Cum să nu ne alăturăm când este vorba de copii și de școală, într-adevăr ne interesează ceea ce se întâmplă în școală mai ales că este vorba despre o activitate deosebit de importantă. În recreație copii o să fie cumva supravegheați mai bine, o să se și distreze deoarece, după cum am înțeles, și profesorii vor fi printre elevi. Sper că în toate școlile o să fie aplicată această inițiativă deoarece este important ca în pauză copiii să fie cu adulții, să cunoască și o altă calitate a profesorului, nu doar cea de cadru didactic care este întotdeauna foarte serios, acum o să devină și el copil, a precizat viceprimarul Ildiko Bereș.

Prima pauză cu jocuri din copilărie s-a dovedit a fi un succes, iar elevii și-au arătat dorința de a continua și în alte zile.

elevi sighet

 

Mihaela Botiz – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: