Festivalul de Jazz de la Timişoara consemnează o nouă premieră. Artista americană China Moses va urca pe scena JazzTM din Parcul Castelului.

Specialiştii spun că China Moses reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

Fiica lui DeeDee Bridgewater, artista care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, și a regizorului Gilbert Moses, pionier al teatrului afro-american, a pășit încă din copilărie în lumea muzicii și a teatrului. Astfel, la 16 ani, în 1996, a lansat primul său single, Time, a cărui videoclip a fost regizat de Jean-Baptiste Mondino. China Moses urcat pe scenă alături de mama ei cu mai multe ocazii, acompaniată de orchestrele Deutsch Filmorchester Babelsbers și WDR Big Band.

Până acum, JazzTM 2017 are, pe lângă China Moses, încă trei concerte anunțate: Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down și Bill Laurance.

JazzTM se va desfăşura la Timişoara, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic, accesul fiind gratuit.