În acest an, proiectul de promovare a Maramureşului, iniţiat de irlandezul Peter Hurley, se va extinde şi în Ţara Lăpuşului.

A opta ediţie a festivalui Drumul lung spre cimitirul vesel se va desfăşura, ca de obicei, în luna august, în Maramureş. În plus, în perioada 23-30 iulie, el se va derula şi în Ţara Lăpuşului, a anunţat Peter Hurley, invitat marți dimineaţă în direct la Radio Cluj:

Este foarte important ce încercăm să facem: să creăm niște punți de legătură între sat și urban, România-urban, străini și urban, pentru că suntem absolut convinși că atunci când cineva din afară vine în contact cu acest centru generator al culturii tradiționale…Atenție! Sunt foarte multe kitsch-uri în povestea asta, dar când intri în legătură cu partea autentică și adevărată o să explodeze într-un foc de tabără al bucuriei. (Peter Hurley)

După şapte ediţii de festival al tradiţiilor, Peter Hurley îşi prezintă concluziile într-o serie de conferințe sub genericul „Șapte ani în căutarea Focului Viu„.

La Cluj, conferinţa are loc marți, 14 martie, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai (str. Teodor Mihali, nr 58-60), de la ora 18:00.

 

Redacţia – Radio Cluj