OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anchetă epidemiologică la o creşă de stat din municipiul Piatra Neamţ cu un efectiv de 100 de copii, după ce au apărut 5 cazuri de diaree cu Rotavirus.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ susţin că este vorba despre 5 cazuri de diaree cu Rotavirus, cu transmitere de la un copil din afara colectivului şi nu prin intermediul alimentelor din blocul alimentar al creşei.

Ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că infecţia a fost transmisă de la fratele unui copil care frecventează creşa, copilul respectiv fiind şi el dus la spital cu simptome de greţuri, vărsături şi sindrom de deshidratare.

Micuţii au fost internaţi în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ cu tulburări digestive, greţuri, vărsături şi sindrom de deshidratare uşoară.

Copiii bolnavi au fost ţinuţi sub supraveghere şi trataţi de pediatrii.

Diareea cu Rotavirus este o boală infecţioasa acută determinată de virusurile rotavirale, manifestată prin diaree apoasă, vărsături, febră uşoară şi deshidratare, caracterizată prin grade de severitate variabile, de la forme uşoare spre severe. Este prezentă mai frecvent la sugari şi copiii mici, care pot prezenta un risc crescut de deces prin deshidratare. Copiii cu vârsta între 6 luni şi 5 ani sunt cei mai vulnerabili la această infecţie. Până la vârsta de 5 ani aproape fiecare copil din lume este infectat cu rotavirus cel puţin o dată.

(Geanina Buftea, corespondent Radio Iaşi/FOTO arhivă protectiacopilului6.ro)