Activitatea de salubrizare în municipiul Mangalia a fost reluată deoarece majoritatea datornicilor și-au achitat debitele la societatea care strânge deșeurile menajere.

În acest moment mai sunt două ghene de unde nu a mai fost ridicat gunoiul dar, conform declarației directorului societății Polaris Mangalia, Florin Jianu, astăzi vor fi ridicate resturile menajere și din aceste locuri deși, în aceste cazuri, nu a fost plătită datoria.

Astfel la la una din ghene asociația de proprietari are o datorie de aproximativ 56.000 de lei, iar la cealaltă sunt trei asociații de proprietari cu o datorie de aproximativ 100.000 de lei, debite restante începând cu anul 2011.

Jianu susține că asociațiile de proprietari vor fi acționate în judecată pentru a fi recuperate sumele datorate.

O întâlnire ce va fi mediată de primăria Mangalia între firma de salubrizare și asociațiile de proprietari va avea loc mâine, de la ora 11.00, la Clubul Nautic Mangalia.

Vă reamintim că taxa de salubritate este de 3,56 de lei/persoană/lună și se încasează, la Mangalia, prin contract direct între firma care asigură acest serviciu și asociațiile de proprietari.