Se pare că stârpirea gropilor de gunoi ilegale a rămas pentru operatorii de salubritate un obiectiv utopic.

Peste 20 de tone de gunoaie aruncate direct pe mal şi pe taluzul din piatră al acestuia au ajuns să sufoce malul pârâului Rugu afluent al râului Bistra din Oţelu-Roşu, spune comisarul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Gheorghe Muntean. Este vorba de cantităţi rezultate ilegal din transportul operatorilor de salubritate care au amplasat clandestin cantităţi mari de deşeuri menajere în zona Gura Jgheabului din oraşul de pe Bistra. Pentru că acestea se află într-un perimetru gestionat de Ocolul silvic Oţelu-Roşu, Garda de Mediu a dispus Direcţiei silvice să salubrizeze zona şi să transporte gunoaiele la un depozit autorizat.

Comisarii Gărzii de Mediu au mai descoperit şi plase, PET-uri, hârtii, obiecte de plastic, ambalaje din foaie metalizată, resturi textile, cauciucuri de bicicletă sau carcase de televizoare,  depozitate direct pe malul apei de cetăţenii oraşului, aşteptând probabil mia de ani în care vor deveni complet bio-degradate.

De vină sunt desigur şi cei care, aruncând gunoaiele la întâmplare, îşi bat joc de una dintre cele mai frumoase zone de agrement ale oraşului, şi anume Gura Jgheabului.