Caransebeșenii sunt revoltați de calitatea apei din municipiu.

În ultima lună, rețelele de socializare au fost invadate de filmulețe și fotografii care dovedesc nemulțumirea locuitorilor. Deși tarifele practicate de AquaCaraș, operatorul de apă-canal din județ, au fost majorate de anul trecut, prețul plătit nu se regăsește în calitatea serviciilor, scriu locuitorii. În acest moment metrul cub de apă cu tva este de 4,36 de lei, iar pentru canal se percepe un preț de 3,20 lei cu tva. Fotografiile sunt însoțite de comentarii ca ”Nici vasele nu ți le poți spăla cu așa ceva!”, ‘‘Este boală curată!”.

„Apa din Caransebeș este responsabilitatea AquaCaras. Însă problema este pârâul Dalci care în funcție de condițiile climatice vine tulbure și creează o turbiditate prea mare în lacul de acumulare. Există un proiect mai vechi de deviere a acestui pârâu pe care ar fi trebuit să-l execute Hidroelectrica, însă din cazua perioadei de insolvență prin care au trecut au sistat lucrările. Noi facem în continuare demersuri pentru a face în continuare această deviere a cursului în aval de barajul de la Zervești. Dar problema se va rezolva, fie că se deviază sau nu acest pârâu, atunci când va fi pusă în funcțiune noua stație de tratare a apei din Caransebeș. Vechea stație de tratare nu a fost construită pentru condițiile actuale, este foarte veche și nu reușește să facă față în prezent”, ne-a declarat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Pe lângă faptul că apa din Caransebeș nu poate fi utilizată în scop menajer, locuitorii cartierului Balta Sărată din municipiu se plâng și de presiunea extrem de scăzută mai ales la etajele superioare.

La ora redactării acestei știri, directorul sucursalei AquaCaras Caransebeș, Ion Ursulescu nu a putut fi contactat, el aflându-se pe teren la Uzina de apă, unde sunt ceva probleme, ne-a declarat un angajat. Vom reveni.

Valentina Adam

foto:facebook