În această ediție a emisiunii România de nota 10, vă dăm intâlnire cu cel mai valoros student Erasmus al anului – Ana Maria Dogaru de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi.
Tânăra a efectuat un stagiu de studiu Erasmus în Franța, la Universitatea „Joseph Fourier”din Grenoble, în anul academic 2015-2016.
Rezultate sale de exceptie i-au adus trofeul Studentul roman Erasmus al anului, oferit la cea de-a VIII-a ediție a Galei Ligii Studenților din Străinătate, desfășurată la începutul lunii ianuarie la București.

Pe parcursul programului Erasmus, Ana Maria Dogaru a avut oportunitatea de a cunoaște alt sistem educațional medical, axat mai mult pe componenta practică, de a interacționa cu studenți din țări diferite și de a se integra în spiritul european.
Experiența Erasmus a îmbogățit-o atât din punct de vedere profesional, cât și personal, i-a schimbat modalitatea de gândire și a devenit mult mai independentă.
Pe perioada şederii la Grenoble și-a făcut timp să descopere atracțiile orașului,împrejurimile lui și să practice ski-ul și saltul cu parapanta.
Pe lângă aspectul profesional, Ana Maria Dogaru s-a implicat încă din primii ani de studenție, în proiecte de voluntariat, în cadrul Societății Studenților Mediciniști Iași, cum ar fi: Micii sanitari, Ziua Mondială a Rinichiului, Campania „Donează sânge! Fii erou!”, Educație pentru o viață sănătoasă, Ziua prevenției cardiovasculare, Educație pentru o alimentație sănătoasă, Cinci minute de sănătate.
A coordonat departamentul de Relații Externe al Federației Asociațiilor Studențești de Medicină din România, avâd funcția de Ofițer Național de Schimburi de Cercetare și a fost prezentă cu lurcrări științifice la congrese, conferințe și seminarii, organizate în Iași, București, Tg.Mureș sau Bistrița.
La toate acestea se adaugă două burse de practică de vară, efectuate în Bangkok, Thailanda și, respectiv, Guadalajara, Mexic.
Pentru Ana Maria Dogaru, medicina reprezintă o vocație specială și a optat pentru acest domeniu din dorința de a vindeca suferința umană si de a schimba ceva în lumea aceasta. Nu întâmplător si-a ales ca motto în viață, „Lăsați lumea un pic mai bună decât ați găsit-o!”.

Pentru a afla mai multe despre Ana Maria Dogaru, vă invităm, pe pagina proiectului România de nota 10, să ascultaţi emisiunea realizată de Natalia Maxim.