Pentru finalul lunii ianuarie, 25 – 31.01.2017, am ales, dintre personalităţile muzical-artistice aniversate la Radio România Regional – Muzica Unei Generaţii Perene – un apreciat solist şi compozitor al muzicii uşoare româneşti – LA MULŢI ANI, OVIDIU KOMORNYIK! 

Ovidiu Komornyik (http://www.ovidiukomornyik.ro/media.php)
Ovidiu Komornyik (http://www.ovidiukomornyik.ro/media.php)

OVIDIU KOMORNYIK   s-a născut la data de 29 ianuarie 1969 în oraşul Dej, judetul Cluj. Debutul în activitatea muzicală a fost în anul 1988, când a fost angajat ca solist vocal la Teatrul de Revistă din Deva, având şi numeroase turnee în ţară. A primit multe premii la festivaluri interjudeţene precum Trofeul „Stelele Cetăţii” de la Deva, „Floare de Lotus” – Oradea, „Nufărul Alb” – Sf. Gheorghe.  În anul 1990, Ovidiu Komornyik şi-a făcut debutul în televiziune prin participarea la Festivalul de la Mamaia, iar în anul 1991 a primit Premiul Festivalului Internaţional Bucureşti la secţiunea Interpretare, urmat de Premiul II la secţiunea de Interpretare a Festivalului de la Mamaia din acelaşi an.

„Vreau să zbor” de pe albumul „Iartă-mă dacă ţi-e dor”, muz. şi text Ovidiu Komornyik. C si P 2009 OVO MUSIC.

În perioada 1992-1993 a participat la turnee în Italia alături de Marilena Dobre şi Emilia Diţu. A susţinut şi recitaluri alături de vedete internaţionale precum Michele Bavarro şi Antonello Venditti.  Ovidiu Komornyik primeşte în anul 1996, două noi premii: unul la secţiunea „Creaţie” a Festivalului de la Mamaia cu piesa „Tot mai mult” şi Premiul Presei la acelaşi festival, la secţiunea „Şlagăre” cu melodia „Spune-mi unde să te gasesc”.

„Dragostea ne va salva” de pe albumul „Iartă-mă dacă ţi-e dor”, muz. şi text Ovidiu Komornyik. C şi P 2009 OVO MUSIC.

Timp de opt ani, 1990-1998 a participat ca invitat la numeroase emisiuni de televiziune înregistrate sau difuzate în direct pe postul naţional, fiind nelipsit din programele de maximă audienţă, cum ar fi programul de revelion. Primul său album a fost lansat în anul 1998, intitulat „Te iubesc tot mai mult”, albumul conţinând piese compuse de Dragoş Docan, Dan Teodorescu şi Dumitru Lupu. Debutul în calitate de compozitor şi textier are loc în anul 1999 si tot atunci incepe colaborarea cu mari artişti din ţară, precum Sanda Ladoşi, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu, Anca Ţurcaşiu şi Elena Cîrstea.

„Te-am trădat (remake)” de pe albumul „Iartă-mă dacă ţi-e dor”, muz. şi text Ovidiu Komornyik. C şi P 2009 OVO MUSIC.

În primul an de compoziţie reuşeşte la Festivalul de la Mamaia, ediţia 2000, la doua secţiuni: „Şlagăre” cu melodia „Frumoasa Mea” interpretată de Marcel Pavel şi la „Creaţie” cu melodia „Eu Cred”, solist Ovidiu Komornyik.  În decembrie 2000 lansează piesa „Te-am Trădat” împreună cu videoclipul care obţine un succes deosebit din partea publicului. Albumul „Te-am Trădat” conţine 14 piese, dintre care 8 sunt interpretate de Mirabela Dauer.

„Eşti mireasa vieţii mele (remake)” de pe albumul „Iartă-mă dacă ţi-e dor”, muz. şi text Ovidiu Komornyik. C şi P 2009 OVO MUSIC.

În activitatea sa muzicală au urmat albumele „Eşti mireasa vieţii mele”, „Nu plânge iubito” (2003), „Cand vin acasă” (2005).  În anul 2008, Ovidiu Komornyik realizează un turneu prin ţară împreună cu Angela Similea de promovare a albumului lor de duet „De dragul tău” şi tot în acest an a câştigat campania de susţinere a românilor din Italia „SOS pentru românii din Italia” cu piesa „Dragostea ne va salva”.  Cel mai recent album al său este lansat în mai 2009, „Iartă-mă dacă ţi-e dor”, album ce conţine şi piesa „Iartă-mă” ce asigură coloana sonoră a serialului „Fetele marinarului”. 

Sursa: Agenţia de presă RADOR, http://biografii.famouswhy.ro/ovidiu_komornyik/www.youtube.com, 

Video – Te-am trădat!  www.youtube.com/watch?v=gJyFS5O_7kM

Bogdan Dragomir – Radio România Regional.