tataei-11

Multiculturalitatea și mozaicul etnic reprezintă un element definitoriu atunci când vorbim de Constanța și de Dobrogea, organizatorii nu puteau să nu includă în programul evenimentului minoritățile naționale care conviețuiesc de sute de ani pe aceste meleaguri. UDTTMR a fost prezentă la Regata Marilor Veliere din Portul Constanţa în perioada 8-11septembrie 2016.

Tătarii din Constanța au fost prezenți într-un eveniment de o asemenea amploare și cu un impact de marcă în conștiința publicului larg. Pe parcursul întregii perioade au fost reprezentanți printr-un punct turistic în care cei prezenţi au putut găsi preparatele tradiţionale tătăreşti pregătite cu multă iscusinţă de către membrele Organizaţiei de Femei aparţinând filialelor UDTTMR din: Constanţa, Medgidia, Palazu Mare, Ovidiu, Năvodari, Murfatlar, Valea Seacă,Topraisar, Mangalia,Techirghiol, Lumina, Agigea şi Tuzla, alături de preparate culinare cei prezenţi au vizionat o expoziţie de obiecte de artizanat specifice tătarilor și dansurile populare prezentate de ansamblurile folclorice tătăreşti din “Mini-Qaradeniz”-Constanţa şi “Cansu”-Techirghiol.

2-tarari-org-de-femei-la-regata-velierelor-2 3-org-de-femei-la-regata-velierelor-5

România a participat la Regata Marilor Veliere 2016 cu două nave, Adornate și Mircea, alături de Rusia,Spania, Polonia și Bulgaria.

 

Ghiulşen Ismail-Iusuf

Radio România Constanţa, redacția Minorităţi