Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene, prezidat de ministrul slovac Ivan Korcok, a acceptat solicitarea Bosniei-Herţegovina de a primi statutul de stat candidat la UE şi a transmis Comisiei Europene să pregătească chestionarul la care va trebui să răspundă guvernul bosniac:

“Consiliul a fost de acord şi a invitat Comisia să înceapă să lucreze la avizul privind cererea Bosniei-Herţegovina pentru aderare. Acest lucru este cred un moment bun, care demonstrează în mod clar că politica de extindere este credibilă. Aceasta înseamnă că am văzut că Bosnia-Herţegovina lucrează din greu pentru a îndeplini condiţiile definite, iar Preşedinţia slovacă a fost încântată să sprijine această candidatură.”

Decizia a fost adoptată după ce s-a apreciat că Bosnia-Herţegovina a îndeplinit toate criteriile din agenda europeană, după ce a înaintat cererea de primire a statutului de stat candidat la UE în februarie 2016.

Un alt punct pe agenda Consiliului Afaceri Generale au fost dezbaterile cu privire la pregătirea Consiliului European din octombrie. Două din punctele din foaia de parcurs, care a fost adoptată la Bratislava, vor fi pe agenda europeană a Consiliului, respectiv migraţia şi politica comercială, iar un al treilea punct asupra căruia s-a convenit în cadrul consiliului că va fi pe ordinea de zi în luna octombrie este relaţia cu Rusia.

Agenda reuniunii a mai prevăzut şi un schimb de opinii cu privire la elementele cuprinse în scrisoarea de intenţie a Comisiei Europeane din 14 septembrie 2016 care vizează priorităţile pentru perioada următoare.