Programul se numeşte Reţeaua de Siguranță Socială de Urgență şi este finanțat cu  348 milioane de euro de către UE și statele sale membre.

Reţeaua de Siguranță Socială de Urgență este prima schemă de asistență socială de acest gen, combinând serviciile internaționale de know-how umanitar și cele  guvernamentale pentru a ajunge la un milion de refugiați din întreaga Turcie.

Este un sistem inovator, care poate satisface nevoile de bază ale oamenilor în mod eficient. Acest proiect finanțat de UE, va fi realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Alimentaţie Mondială, în strânsă cooperare cu Semiluna Roșie din Turcia.

Comisarul Christos Stylianides: UE își menține promisiunea de a asista Turcia în găzduirea celei mai mari populații de refugiați din lume- peste 3 milioane de bărbați, femei și copii care au fugit de violență și conflict. Turcia și poporul turc au dovedit o generozitate excepțională ajutându-i pe acești refugiați.

 Împreună cu statele membre, cu autoritățile turcești și cu organizațiile  umanitare partenere, vom continua să îi sprijinim pe cei care suferă.