Aceasta este intrebarea la care trebuie sa raspunda participantii la conferinta interinstitutionala de la Bruxelles.

Raspunsul nu este deloc unul simplu.

Tocmai de aceea la forumul de la Bruxelles s-au adunat eurodeputati, membrii ai parlamentelor nationale ale statelor membre, reprezentanti ai institutiilor europene si ai grupului la nivel inalt pentru finante.

Grupul este este o initiativa lansata in 2o14 cu scopul de a identifica metode mai simple, corecte, transparente si responsabile pentru finantarea Uniunii Europene.

Grupul urmeaza sa publice anul acesta recomandarile sale finale iar pe baza lor Comisia europeana trebuie sa decida asupra oportunitatii introducerii unor initiative legislative care sa imbunatateasca actualul sistem de alcatuire a bugetului Uniunii.

Presedintele Parlamentului european, Martin Schulz

“Scopul conferintei este de a discuta despre reorganizarea uneia din componentele cheie ale Uniunii Europene- finantele proprii. Aceasta este o reforma fundamentala si vine in momentul in care schimbarea este mai necesara ca oricand. Dupa decizia majoritatii cetatenilor Marii Britanii de a parasi Uniunea suntem la un moment de rascruce in istoria Europei.. dupa diversele crize ale istoriei recente ne gasim intr-o situatie de incertitudine si nu stim ce se va intampla”