https://www.flickr.com/photos/opendays/10138805345

Comisarul Johannes Hahn, responsabil cu negocierile politicii europene de vecinătate și extindere a declarat:

Țara merge înainte pe un drum foarte bun și cred că ar trebui să încercăm să facem totul pentru a menține acest impuls; măsurile luate acum sunt foarte importante în perspectiva europeană, precum adoptarea unui mecanism de coordonare privind aspectele UE și semnarea inițială a protocolului privind adaptarea la SAA.

Denis ZVIZDIĆ, președintele Consiliului de Miniștri al Bosniei și Herțegovinei a afirmat angajamentul foarte clar și consecvent al Bosniei și Herțegovina de a continua dezvoltarea economică, procesele de integrare economică și consolidarea statului de drept. Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, faptul că toate cele 3 condiții stabilite pentru Bosnia în urmă cu 18 luni, au fost îndeplinite cu succes, inclusiv mecanismul de coordonare, care a fost adoptat în urmă cu câteva săptămâni .

Un motiv de optimism este că în ultimele 16 luni , au fost create peste 25.000 de locuri de muncă, predominant pentru tineri, care deschid noi perspective pentru ei și pentru Bosnia și Herțegovina, în ansamblul său .

Calea UE rămâne cea mai importantă prioritate de politică externă, nu există nici o alternativă la acest lucru, de asemenea, dezvoltarea economică și punerea în aplicare a reformei . Oricât de dificile ar fi aceste reforme, cetățenii Bosniei Herțegovina știu că ele conduc la dezvoltarea economică și la crearea unor condiții mai bune pentru toți , consolidează statului de drept și lupta împotriva tuturor formelor de extremism și deasemenea îmbunătățesc cooperarea regională.