Anul acesta se va deafăşura la Constanţa ediţia a XXII-a Festivalul Internaţional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco – Tătar.

FESTIVAL DE FOLCLOR TURCO-TATAR (1)

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează, în zilele de 02 și 03 septembrie 2016, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco – Tătar. Evenimentul va reuni și anul acesta ansambluri din diferite colțuri ale lumii. De asemenea, după o perioadă de absență, pe scena festivalului vor reveni și tătarii din Ucraina. Nu vor lipsi nici ansamblurile din Turcia, Macedonia, Bulgaria, Georgia, Lituania, iar din România vor evolua ansamblurile Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România.

Festivalul va debuta vineri, 02 septembrie, ora 11.00 cu tradiționala paradă a portului popular, care se va desfășura pe traseul bd. Al. Lăpușneanu – Faleză stațiunea Mamaia și se va încheia cu o reprezentație pe terasa Radio România Constanţa . Tot vineri, începând cu ora 19,00, pe scena Teatrului de Vară „Soveja” vor evolua toate ansamblurile participante la festival, spectacolul urmând a se desfășura timp de trei ore.

FESTIVAL DE FOLCLOR TURCO-TATAR (2)

Sâmbătă, 03 septembrie , ora 16.00, în parcul de lângă Teatrul „Soveja” va avea loc o competiție de lupte tradiționale tătărești – kureș, iar de la ora 19.00, pe aceeași scenă a Teatrului de Vară „Soveja” va avea loc spectacolul de gală. Nu vor lipsi momentele festive, precum decernarea plachetelor, dar și focurile de artificii.

FESTIVAL DE FOLCLOR TURCO-TATAR (3)FESTIVAL DE FOLCLOR TURCO-TATAR (4)

Partenerii media sunt Radio România Constanţa, Cuget Liber, Telegraf, Observator, Replica, LTV, Neptun TV, Radio Sky, Agenţia de ştiri Crimeană QHA.

 

A consemnat

Ghiulşen Ismail-Iusuf

Radio România Constanţa, redacția Minorităţi