Un festival – concurs unic în România este cel organizat de Consiliul Județean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila. Timp de un deceniu, în fiecare vară, se întâlnesc la Brăila purtători de folclor aparținând țărilor de pe cursul Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina.

Toate cele zece ediții au avut ca invitați speciali membrii Orchestrei ”Lăutarii” din Chișinău conduși de maestrul Nicolae Botgros.

La recenta ediție (iulie 2016) au participat și concurente din Republica Moldova. Marcela Vuicu, originară din satul Bulboci, Raionul Soroca, a reprezentat zona folclorică nordul Republicii Moldova. Pasiunea pentru folclor a rămas balsam pentru sufletul său, interpretarea cântecelor culese din zona sa fiind o dovadă în acest sens. Cu studii remarcabile la Facultatea de relații internaționale și la Facultatea de Arte Frumoase din Chișinău, specializarea Folclor, Marcela Vuicu este o prezență apreciată de publicul românesc aflat de o parte și de alta a Prutului. Tot de la Chișinău a venit pentru a participa la acest festival internațional unic prin tematica sa și Popov Violeta. Ea a reprezentat zona folclorică Centrul Republicii Moldova.

Detalii despre ediția din acest an a Festivalul Internațional de Folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării în interviul realizat de Gabriela Rusu-Păsărin: