Comisia Europeană a prezentat o „Listă de acţiuni pentru a promova egalitatea LGBTI” pentru perioada 2016 -2019 în vederea combaterii discriminării în rândul acestor persoane. Aceasta include activităţi de comunicare şi de sensibilizare pentru a îmbunătăţi acceptarea socială a acestui grup.

Lista Comisiei de acţiuni este susţinută de Consiliul care a adoptat concluziile privind egalitatea  persoanelor LGBTI pentru prima dată în luna iunie anul acesta.

Comisarul european pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, Vera Jourová a precizat:

“Trebuie să combatem  creşterea nivelului de discriminare şi să protejăm drepturile grupurilor mai vulnerabile în societate. Campania noastră ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea echităţii, acceptarea socială şi drepturi egale pentru persoanele LGBTI în Europa şi va implica părţile interesate de la toate nivelurile.”

În conformitate cu cele mai recente date ale Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale, unul din trei oameni LGBTI au raportat ca au fost atacaţi sau ameninnţaţi cu violenţa din cauza sexualităţii lor, iar în acest context, Comisia Europeană lansează această campanie.

Discriminarea pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen nu are loc în societatea noastră, dar pentru mulţi oameni din Europa, este o realitate de zi cu zi. Europa ne arată că, indiferent  cine suntem, noi toţi împărtăţim aceleaşi vise, a mai declarat Vera Jourová.