Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, prin comisia de învâţământ a organizat în data de 9 mai 2016, la sala de festivităţi „Remus Opreanu” a Prefecturii, a  patra ediţie a Galei „Premiem valoarea, recunoaştem excelenţa!”.

În  cadrul manifestării au fost premiaţi 150 de olimpici de etnie tătară şi turcă din judeţul Constanţa care au obţinut rezultate de excepţie la olimpiadele şcolare naţionale, faza judeţeană, în anul şcolar 2015 – 2016. Odată cu trecerea anilor această gală s-a dovedit a fi un succes. Numărul copiilor foarte buni la învățătură, cu rezultate deosebite la concursuri județene și naționale, a crescut aproape de 150. Deși pentru unii elevi școala nu este semnificativă, pentru sute de copii de etnie turco-tătară, a învăța este prioritate.

An de an UDTTMR premiază aceşti elevi cu diplome, în semn de recunoaștere a muncii și rezultatelor obținute, dar și cu un loc în tabere programate în perioada vacanței de vară. Astfel, acțunile Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani, reprezintă un adevărat stimulent care să îi motiveze pe elevi să se autodepășească și să devină din ce în ce mai bine pregătiți.

premiem valoarea 2

În deschiderea  acţiunii, Preşedintele UDTTMR, ing.Gelil Eserghep, a declarat :” În acest an, numărul premianţilor de etnie turco-tătară a crescut. Mă bucur că tinerii noştri sprijiniţi de familiile lor au obţinut aceste rezultate, meritul nostru al uniunii este minor în acest sens. Noi nu facem decât să luăm act de munca voastră, a copiilor şi a celor care sunt în spatele lor”. a declarat preşedintele UDTTMR, în continuare Preşedintele UDTTMR a făcut şi un apel către toţi copiii pentru a se alătura activităţilor uniunii, dar să participe şi la cursurile de limba tătară din cadrul şcolii comunitare şi să vină la orele de pregătire a formaţiei de dansuri.

Ghiulşen Ismail-Iusuf