Potrivit unui comunicat de presă transmis de Uniunea Democrată a Tătarilor Tuco-Musulmani din România, o delegație formată din patru membri ai trupelor americane de la Baza Militară NATO „Mihail Kogălniceanu” a vizitat miercuri, 13 iulie, sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România.

Cu acest prilej oaspeții au avut o întrevedere cu o delegație a UDTTMR, condusă de președintele Gelil Eserghep. Membrii delegației americane, condusă de capelanul Joseph A. Burton, s-au arătat încântați de oportunitatea de a fi participat la tepreșul organizat de UDTTMR în data de 9 iulie.

Au apreciat atât muzica și dansurile tradiționale tătărești, luptele tradiționale tătărești – kureș, dar mai ales bucatele pregătite de membrele Organizației de Femei, cel mai delicios preparat fiind, bineînțeles, șuberecul.
În cadrul întrevederii de miercuri, 13 iulie, de la sediul central al UDTTMR, oaspeții și-au manifestat interesul de a cunoaște cât mai bine comunitatea tătară din țara noastră, lansând Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România invitația de a fi parteneri în viitoare proiecte sociale și culturale. La finalul vizitei, oaspeții americani au vizitat și camera tătărească.

 

Ghiulşen İsmail-İusuf

Realizatoare Emisiunea minorităţii tătare Radio Constanţa